Wednesday, February 18, 2009

scanning - adha's and siti's baby


pada mulanya aku takut tengok yelah aku baru nak jadi ayah bulan tujuh nih..adik aku adha pun sama....dia awal sket bula 5...so masing masing tak tahu dan naif lagi al maklumlah belum pernah jadi bapa...

aku teringat first time bini aku datang kat aku sengih2 tunjuk pregnancy test alahai senyap lama gak aku aku tak tahu nak pikir apa...takut pun ada...lemas pun ada...bercampur gaul....lama gak alah baru bleh terima keadaan aku bakal jadi ayah..kalau di izinkan Allah..harapnya dan doa begitulah....

aku dan semua keluarga doakan agar baby adha sihat walafiat begitu juga dengan baby aku...heheh ...aku tanak scan aku tak sanggup nak tengok anak aku...x ready lagi...

nak di jadikan cerita...semalam kaka ipar aku ceasarian kat hospital di kajang ....baby dia lemas dah...akibat takde bukaan saluran peranakan...so baby dia di masukkan ke MCU dan masuk 2 hari barulah ada pergerakan sket..kitaorang kat sini menunggu berita ngan cemas....setakat nih hanya dada dia je bergerak sikit2...ntahlah camana....harapnya selamat.

DImebag: kekadang aku denga berita camtu takut aku termenung sendirik....time tu mungkin Allah nak uji setakat mana kesabaran kita.....agaknya macam mana kalau kita berada dalam position tuh....sabar ke kita atau kita memberontak dan melatah....wallahu...perbanyakkan doa semoga kita selalu di berikan hati yang tenang dan fikiran yang lapang...semoga kita selalu bertaqwa...

8 comments:

yusoef said...

nak dapat anugerah paling besar/hebat bukan senang...
dugaan dan rintangan kene lalu dulu..
susah payah tuhan jer tau...

ade org dpt anugerah anak...
cam ko..
ade orang dpt anugerah sakit..
cam aku..
ade orang dapat anugerah kesenangan/kemewahan.....

aku nantikan berita terhebat dari ko...

jg istri ko elok2..
anak ko gak...

bulan 7....
kekeek

aku lahir bulan 7..

imazam said...

apa pun..tahniah akan menjadi seorang bapa..
betul apa yang diperkatakan..jika nak sb 800 & sb 900 itu lebih baik
sebab canon tidak boleh guna senua ni..

jeff said...

>> tahniah...
>> itulah namanya the miracle of life...
>> bukti kekuasaan Tuhan...

dimebag said...

heheh harapnya gitulah....doakan semoga semuanya selamat

Anonymous said...

Salam... patutla dah lama takder gamber terbaru kat photopages..
time kaseh atas pujian tuh....
kira masih blaja ngan sifu kat umah ni... nnti boleh nolong skit2 kerjanya...
mmmm.....tahniahla bakal bergelar bapa......
so, jaga isteri baik baik key....

dimebag said...

mekasih ... keep in touch

mattabak said...

abe ros akan jd seorang bapak mithali...kalu nok nama2 yg comel suh abe ya suggest...dio ado byk idea...

dimebag said...

ooo abg ya mmg pro bab tu ko